Samenwerken in de wijk_Icon samenwerken in de wijk

Samenwerken in de wijk

‘Elk kind krijgt passend onderwijs dichtbij huis, in de vertrouwde wijk’. Om deze ambitie van thuisnabij onderwijs ook waar te maken voor kinderen met een extra ondersteuningsbehoefte, is het belangrijk dat we elkaar in de wijk weten te vinden. Zodat we de kinderen op hun school maar eventueel ook thuis kunnen ondersteunen.  

Samenwerken-in-de-wijk

Samenwerken in de wijk

Wie kan mij helpen bij deze vraag? Welke mogelijkheden zijn er om fijn samen te werken? Buiten bubbels, in slimme samenwerkingen met professionals en organisaties: daar liggen mooie kansen om onderwijs en ondersteuning voor kinderen, ouders en collega’s passend én dichtbij te maken. En samenwerken maakt ons werk ook stukken leuker! 

Lees hier meer over allerlei vormen van samenwerking in de wijk: met andere scholen, de lokale teams, partners in de jeugdzorg, sportverenigingen, enzovoort. Raak geïnspireerd door voorbeelden van vruchtbare samenwerking in de wijk. En krijg tips om samenwerking te stimuleren, versterken en verder vorm te geven.  

Logo-golf

Praktijkvoorbeelden gezocht!

Binnenplaats deelt graag ervaringen uit de dagelijkse praktijk. Wil jij jouw ervaring delen? Heb je tips voor andere onderwijsprofessionals? Laat het ons weten, we interviewen je graag. 

Samenwerken

Samenwerken kan je rond verschillende thema’s, denk aan kansengelijkheid, gedrag, veiligheid of casuïstiek.
Lees hier meer over hoe je in de wijk versterkend kan samenwerken, zonder elkaars werk over te nemen.

Artikel

Vragen of problemen op het gebied van opgroeien en opvoeden? Wil je sparren over pestgedrag, veiligheid, drugsgebruik, ziekteverzuim, somberheid? Samen kijken hoe we de beste zorg aan een leerling kunnen bieden? Lees hier wat het OKT kan betekenen

Aanpak

BEN Amsterdam bouwt in nauwe samenwerking met de sociale basis expertisenetwerken op en rond scholen. Zo wordt hulp voor het kind en het gezin dichtbij ingezet, in de eigen school en in de vertrouwde wijk. Lees hier meer over de gezamenlijke aanpak.

Praktijkverhalen

Wat is er nodig is om sneller en beter passende ondersteuning te realiseren voor alle kinderen in Osdorp en Bos & Lommer in Amsterdam West? Op de website van BEN in de Buurt vind je tips en verhalen om samen het beste te doen voor ieder kind.

Inspiratie

Wijkoverleg waarbij verschillende scholen met partners uit de wijk samen kijken hoe ze leerlingen zo passend mogelijk onderwijs kunnen bieden. Lees hier meer in dit interview.

Vraag

Vraag & antwoord

Heb je een vraag over samenwerken in de wijk? Loop je ergens tegen aan en wil je horen hoe andere onderwijsprofessionals het aanpakken? Stel dan je vraag.

Agenda

Hieronder vind je een overzicht van aankomende evenementen over het onderwerp samenwerken in de wijk.

10sep13:3016:30Training samenwerken bij signalen van onveiligheid (groep 1 - 2024-2025) [Pro Ago]alle data vind je in de omschrijving

27sep09:0012:00Training IB-OKA: krachtig samenwerken op de werkvloer (groep 1)

01okt14:3017:00SWV Kennismakingsbijeenkomstvoor IB'ers & schooldirecteuren

03okt09:0011:00Inspiratiebijeenkomst IB-OKA: krachtig samenwerken op de werkvloer

10okt09:3012:30Training samenwerken bij signalen van onveiligheid (groep 2 - 2024-2025) [Pro Ago]alle data vind je in de omschrijving

12dec09:0011:00Inspiratiebijeenkomst IB-OKA: krachtig samenwerken op de werkvloer

24jan09:0012:00Training IB-OKA: krachtig samenwerken op de werkvloer (groep 2)

13mar09:0012:00Training IB-OKA: krachtig samenwerken op de werkvloer (groep 3)

Meest recent

Back to top

Overzicht wijken wijkoverleg

Legenda

Donkergroen:
loopt goed

Lichtgroen: 
aan het opstarten of wordt met partners uitgebreid

Geel:
moet nog worden opgestart