Samen naar inclusief_Icon samen naar inclusief

Samen naar inclusief

Scholen willen goed onderwijs voor elk kind. Iedereen telt mee en we willen niet dat kinderen buiten de boot vallen. Als onderwijs- en ondersteuningsprofessionals weten we als geen ander dat elk kind uniek is en zijn of haar eigen pad bewandelt. Hoe moeilijk of makkelijk dat pad verloopt hangt ook af van de context waarin een kind opgroeit: het gezin, de school en de buurt. De rol van het basisonderwijs voor de brede ontwikkeling van kinderen is niet te onderschatten. Binnen ons samenwerkingsverband willen we graag dat meer kinderen ‘gewoon’ in de buurt naar de basisschool gaan. Ook als kinderen uitdagende leer- en opvoedingsvragen met zich meebrengen die expertise van buiten de school verlangt. We noemen dit de beweging naar meer inclusief onderwijs. We gaan ervoor dat op steeds meer basisscholen een inclusieve leeromgeving ontstaat waar alle kinderen uit de buurt zich welkom, geliefd en ondersteund voelen. En waarbij ouders en kinderen het vanzelfsprekend vinden dat kinderen samen opgroeien en naar school gaan, ongeacht hun achtergrond of capaciteiten. 

Op deze themapagina vind je waardevolle informatie over inclusief onderwijs, bruikbare tips en strategieën die je kunt toepassen in je klaslokaal.  

samen-naar-inclusief-header1

Agenda

Hieronder vind je een overzicht van aankomende evenementen over het onderwerp samen naar inclusief. 

26jun14:3016:30Ontwikkel een positieve groepsdynamiek- basisworkshop [Expertisecentrum Orion]

Meest recent

Uit de praktijk

Laat je inspireren door verhalen uit de praktijk. Hier delen onderwijsprofessionals hun ervaringen en geven ze concrete tips en handvatten om aan de slag te gaan. Ontdek hoe zij omgaan met uitdagingen en successen. Klik hier om naar onze praktijkverhalen te gaan.

Vraag

Vraag & antwoord

Heb je een vraag over het creëren van inclusiever onderwijs? Wil je graag inclusiever leren werken maar zoek je nog hoe je dat kan doen? Loop je in de praktijk ergens tegen aan? Ben je benieuwd hoe andere onderwijsprofessionals het aanpakken? Stel dan je vraag op het forum van Binnenplaats 

Back to top