Icoon hoogbegaafdheid groen-11

Kennis en expertise vergroten

Deze pagina is nog volop in ontwikkeling. Je vind hier interessante trainingen en inspiratiebronnen. Mis je nog belangrijke info? Of wil je graag een praktijkvoorbeeld over hoogbegaafdheid delen? Laat het ons weten. 

Het samenwerkingsverband werkt aan een duurzame structurele samenwerking tussen onderwijs en onderzoek op het gebied van hoogbegaafdheid. Deze samenwerking zal ervoor zorgen dat de onderwijskwaliteit, kennisdeling en innovatiekracht van het onderwijs aan leerlingen met kenmerken van begaafdheid verbeteren. Met als doel dat alle begaafde leerlingen toegang hebben tot kwalitatief en passend onderwijs. Samenwerking organiseren we door het opzetten van een academische werkplaats met kennisnetwerk op het gebied van hoogbegaafdheid. 

werken-onderzoek

Opleidingen

Wil jij jouw kennis verder uitbreiden of ben je op zoek naar een opleiding met specialisme (hoog)begaafdheid?
Wij lichten de volgende opleidingen uit: 

Opleiding – overzicht

Een overzicht van opleidingen van hb-webshop.nl

Opleiding – overzicht

Een overzicht van opleidingen voor specialist begaafdheid van het labo

Inspiratiebronnen

De volgende artikelen en video’s lichten we graag uit. 

Podcast

Hoogbegaafd horen we vaak in het onderwijs.In deze serie gaat audiocollectief Meesterwerk op zoek naar de verhalen achter deze term. We willen de wereld van kansen, belemmeringen, ingewikkeldheden en mogelijkheden rondom hoogbegaafdheid ontdekken. 

Onderzoek

Een onderzoek gericht op jonge (hoog)begaafde leerlingen binnen Amsterdam-Diemen die (vroeg) klaar zijn met de basisschool, maar nog niet klaar zijn voor de middelbare school wat betreft de sociaal-emotionele en executieve vaardigheden.

Podcast

Inspirerende podcast over hoogbegaafdheid

Video

In deze video van praktijkdeblik wordt heel helder uitgelegd hoe het kan zijn om je anders te voelen. 

Verder naar

Back to top