Icon gedrag in de klas

Gedrag in de klas

Een klas weerspiegelt de samenleving, elke leerling is uniek. En verschillen in achtergrond en mogelijkheden. Jij staat als professional klaar om het beste uit iedereen te halen. Toch komen er uitdagingen op je pad: een drukke leerling, een boze reactie, constante grensverkenningen of misschien een stille leerling die je zorgen baart. Wat doe je al je er even niet uit komt? Ga je van alles uitproberen? Deel je je verhaal met een collega of in het team en ga je samen op zoek naar antwoorden? Zoek je hulp bij andere professionals buiten de school? Er zijn tal van mogelijkheden.  

Gedrag-in-de-klas-header

Gedrag als een ontwikkelgebied

Wij geloven dat gedrag net als andere vakken kan worden gezien, als een ontwikkelgebied waarin ‘geleerd’ wordt. Waar je als leerkracht en school een actieve rol in speelt. In het stellen van doelen, instructie geven en oefenen. Op Binnenplaats nodigen we je uit om jouw vragen en uitdagingen te delen. Maak gebruik van ons brede netwerk van expertise, want zoals het oude gezegde zegt: ‘twee weten meer dan één’. 

Hoe ga je om met ingewikkeld gedrag in de klas?

Het NRO (Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek) heeft een uitgebreide opsomming van adviezen over gedrag en onderwijs op hun website staan. Gebruik deze algemene én specifieke adviezen wanneer je bijvoorbeeld probleemgedrag, pesten, of internaliserend gedrag signaleert. 

Hieronder hebben we de opsomming van algemene en specifieke adviezen opgenomen. De links leiden je direct naar het artikel. Om het overzicht te bekijken op de site van het NRO klik je hier.

NRO logo

Agenda

Hieronder vind je een overzicht van aankomende evenementen over het onderwerp gedrag in de klas.

26jun14:3016:30Ontwikkel een positieve groepsdynamiek- basisworkshop [Expertisecentrum Orion]

Meest recent

Uit de praktijk

Laat je inspireren door verhalen uit de praktijk. Hier delen onderwijsprofessionals hun ervaringen en geven ze concrete tips en handvatten om aan de slag te gaan. Ontdek hoe zij omgaan met uitdagingen en successen. Klik hier om naar onze praktijkverhalen te gaan.

Vraag

Vraag & antwoord

Heb je een vraag over het omgaan met uitdagend gedrag in de klas? Loop je in de praktijk ergens tegen aan? Ben je benieuwd hoe andere onderwijsprofessionals het aanpakken? Stel dan je vraag.  

Back to top