Forum

Welkom op ons forum, dé online ontmoetingsplek voor iedereen werkzaam in het basisonderwijs, van leerkracht tot ib’er!

Hier mag je al je vragen posten; er bestaan hier geen domme vragen. Sterker nog, we moedigen je ook aan om te reageren op vragen van collega’s. Samenwerken en elkaar helpen staat centraal. Je vragen worden beantwoord door andere onderwijsprofessionals (ook uit SO en SBO) en onderwijsadviseurs van het samenwerkingsverband staan klaar om bij te dragen.

Talk donkergroen
Hoe van start met w...
 
Meldingen
Alles wissen

Hoe van start met wijkoverleg?

Redactie Binnenplaats
(@f-doornenbalinspiraat-nu)
Lid
Deelgenomen: 6 maanden geleden
Berichten: 8
Topic starter  

Ik wil graag een wijkoverleg opstarten met de scholen in mijn wijk en de ouder- en kindadviseur. We hebben al een datum geprikt. We willen in elk geval beginnen met het bespreken van de toegevoegde waarde van een wijkoverleg en om afspraken te maken hoe vaak we bij elkaar willen komen. Wat zijn verder nog actuele onderwerpen in het kader van passend onderwijs die jullie als tips willen meegeven voor een wijkoverleg?

Deze vraag is geplaatst door een redactielid van Binnenplaats om vanaf het begin echte praktijkvragen te tonen. Het is een echte vraag uit de praktijk die is binnengekomen bij het SWV. Draag bij aan een levendig platform door te reageren of je eigen vraag te stellen op het forum


   
Citeren
Marjolein Bomhof
(@marjolein-bomhof)
Lid
Deelgenomen: 6 maanden geleden
Berichten: 4
 

Voor een wijkoverleg zijn vooral thema’s interessant die spelen op jullie scholen. Een eerste wijkoverleg kun je gebruiken om die thema’s helder te krijgen. Daarnaast zijn er thema’s die spelen in de hele stad, zoals: kennisdeling tussen regulier onderwijs en s(b)o, het delen van goede voorbeelden van aanbod in de scholen, inclusieve initiatieven en samenwerking met okt en jeugdzorg. Met een vaste agenda kun je zorgen dat bepaalde thema’s met regelmaat terug komen.

Het Samenwerkingsverband denkt graag mee bij het opstarten van een eerste wijkoverleg. Je kan hiervoor terecht bij c.dieleman@swvamsterdamdiemen.nl.


   
BeantwoordenCiteren
Back to top