Forum

Welkom op ons forum, dé online ontmoetingsplek voor iedereen werkzaam in het basisonderwijs, van leerkracht tot ib’er!

Hier mag je al je vragen posten; er bestaan hier geen domme vragen. Sterker nog, we moedigen je ook aan om te reageren op vragen van collega’s. Samenwerken en elkaar helpen staat centraal. Je vragen worden beantwoord door andere onderwijsprofessionals (ook uit SO en SBO) en onderwijsadviseurs van het samenwerkingsverband staan klaar om bij te dragen.

Talk donkergroen
Passende plek in re...
 
Meldingen
Alles wissen

Passende plek in reguliere school?

Redactie Binnenplaats
(@f-doornenbalinspiraat-nu)
Lid
Deelgenomen: 6 maanden geleden
Berichten: 8
Topic starter  

Een van mijn leerlingen komt niet lekker mee, hij is met hakken over de sloot overgegaan maar lijkt tegelijk verveeld. Hij blijkt een disharmonisch IQ profiel te hebben: op sommige gebieden scoort hij gemiddeld, op andere gebieden bovengemiddeld. Ouders denken aan het wisselen naar een andere reguliere school die meer rondom hoogbegaafdheid kan aanbieden. Ik wil graag hen helpen met deze zoektocht. Wat zou een reguliere school moeten bieden om deze jongen een passende plek te geven?


Deze vraag is geplaatst door een redactielid van Binnenplaats om vanaf het begin echte praktijkvragen te tonen. Het is een echte vraag uit de praktijk die is binnengekomen bij het SWV. Draag bij aan een levendig platform door te reageren of je eigen vraag te stellen op het forum


   
Citeren
Onderwerp trefwoorden
Marjolein Bomhof
(@marjolein-bomhof)
Lid
Deelgenomen: 6 maanden geleden
Berichten: 4
 

Deze vraag is toentertijd door een onderwijsadviseur van het Samenwerkingsverband opgepakt. Ouders en school zijn eerst goed in kaart gaan brengen wat de ondersteuningsbehoeften van de leerling waren. Deze leerling had behoefte aan meer uitdaging op de gebieden waar hij goed in was, en behoefte aan meer contact met gelijkgestemden. Vervolgens is contact opgenomen met een andere reguliere school in de wijk, deze bleek een passend aanbod te kunnen bieden. Ouders en leerling zijn na overleg overgestapt naar deze school. Tegelijk is hij aangemeld bij een plus-klas. Ook is het OKT benaderd om te kijken naar eventuele buitenschoolse activiteiten die uitdaging konden bieden. Dit bood bij elkaar een goed aanbod voor hem, dichtbij thuis. Hebben jullie vergelijkbare ervaringen? Deel het vooral in de comments.


   
BeantwoordenCiteren
Back to top