Forum

Welkom op ons forum, dé online ontmoetingsplek voor iedereen werkzaam in het basisonderwijs, van leerkracht tot ib’er!

Hier mag je al je vragen posten; er bestaan hier geen domme vragen. Sterker nog, we moedigen je ook aan om te reageren op vragen van collega’s. Samenwerken en elkaar helpen staat centraal. Je vragen worden beantwoord door andere onderwijsprofessionals (ook uit SO en SBO) en onderwijsadviseurs van het samenwerkingsverband staan klaar om bij te dragen.

Talk donkergroen
Aanmelding jong kin...
 
Meldingen
Alles wissen

Aanmelding jong kind met gedragsaandachtspunten, wat te doen?

Redactie Binnenplaats
(@f-doornenbalinspiraat-nu)
Lid
Deelgenomen: 6 maanden geleden
Berichten: 8
Topic starter  

Er is bij ons op school recent een jong kind aangemeld. Uit het contact met de voorschool blijkt dat er een aantal aandachtspunten zijn rondom gedrag zoals niet goed kunnen samen spelen met andere kinderen en het hebben van achterstanden. Wij als reguliere school willen graag dit kind een kans geven maar we weten niet zeker of wij in haar behoefte kunnen voldoen, of dat ze juist beter op haar plek in het s(b)o is. Wat kunnen wij doen?

 

Deze vraag is geplaatst door een redactielid van Binnenplaats om vanaf het begin echte praktijkvragen te tonen. Het is een echte vraag uit de praktijk die is binnengekomen bij het SWV. Draag bij aan een levendig platform door te reageren of je eigen vraag te stellen op het forum


   
Citeren
Marjolein Bomhof
(@marjolein-bomhof)
Lid
Deelgenomen: 6 maanden geleden
Berichten: 4
 

Deze vraag is opgepakt door een onderwijsadviseur van het Samenwerkingsverband. De reguliere school heeft in overleg met ouders en het Samenwerkingsverband het kind aangenomen voor een observatieperiode. Ondertussen is alvast een OT aangevraagd zodat na de observatieperiode samen met het SWV en ouders geëvalueerd kan worden in hoeverre het goed gaat op school, of er nog extra ondersteuning nodig is of een verwijzing naar het s(b)o. We zien als Samenwerkingsverband de laatste tijd veel vragen rondom jonge kinderen. Heb jij ook vergelijkbare ervaringen? Deel het vooral in de comments.


   
BeantwoordenCiteren
Back to top